U bevindt zich hier

  • home
 
vakkenpakket mbo

Vakkenpakket mbo

BRANCHEGERICHT EN ACTUEEL

De praktijk en de branche staan binnen alle onderdelen van het studieprogramma centraal. In samenwerking met de branche zijn landelijke competentieprofielen opgesteld, welke als basis dienen voor de lesprogramma’s. Door de goede samenwerking van Tio met de beroepspraktijk, worden actuele ontwikkelingen snel doorgevoerd in het curriculum.

VAN VAKGERICHT NAAR INTEGRAAL

Binnen de opleidingen vindt kennisverwerving binnen de deelvakken plaats. Toetsing via mondelinge en schriftelijke tentamens speelt hierbij een grote rol. Daarnaast bestaat het curriculum uit vakoverstijgende projecten, praktijkopdrachten en het doen van onderzoek. Hiermee wordt de samenhang tussen de vakgebieden duidelijk.

VAN BEGELEID NAAR ZELFSTANDIG STUDEREN

Binnen de opleidingen wordt overwegend gewerkt in de vorm van klassikale lessen, werkcolleges, projecten en practica. Naarmate de opleidingen vorderen, wordt de intensiteit van de projecten, stages en praktijkopdrachten groter. De student gaat dan vaker in een praktijkomgeving aan de slag en wordt uitgedaagd om zelfstandig een oordeel te vormen.

Vakkenpakket Hotelmanagement

Je bent een perfectionist met oog voor detail. Daarnaast ben je ondernemer en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je beleid op het gebied van financiën, personeel en marketing is goed doordacht en uitvoerbaar. Na HMA ben je commercieel en dienstverlenend. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie.

Hotelmanagement vakkenpakket

Hotelmanagement projecten

Hotelmanagement stage

Vakkenpakket Stewardess Receptioniste Hostess

Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, hostesspraktijk, front office en reisbegeleiding. Omgangsvormen, dienstverlening en moderne vreemde talen staan centraal. Je runt met je medestudenten een week lang een hotel en wordt getraind in praktijksituaties. Zo leer je met beide benen op de grond te blijven staan, zelfs op 10.000 meter hoogte! En o ja, ook maak je een internationale studiereis.

Stewardess Receptioniste Hostess vakkenpakket

Stewardess Receptioniste Hostess projecten

Stewardess Receptioniste Hostess stage

Vakkenpakket Commercieel Business Management

Zaken doen leer je het beste in de praktijk. Daarom oefen je met cases in real life, start je je eigen onderneming, oefen je je verkoopvaardigheden tijdens de driedaagse masterclass sales en bezoek je multinationals. Je doet rollenspelen en leert hoe je een product in de markt zet. Natuurlijk mag je een keuze maken uit het (internationale) stageaanbod.

Commercieel Business Management vakkenpakket

Commercieel Business Management projecten

Commercieel Business Management stage