U bevindt zich hier

  • home
 

Internationaal georienteerd

Geen branche is zo internationaal als die van hospitality en toerisme. Moderne vreemde talen spelen natuurlijk een belangrijke rol. De meerderheid van de studenten loopt een of meerdere stages in het buitenland.

Internationaal georiënteerd

Internationale uitwisseling

Tio werkt samen met verschillende partneruniversiteiten binnen en buiten Europa. Hbo-studenten kunnen, tijdens de minorfase, een semester bij een van de partneruniversiteiten studeren. De in het buitenland behaalde studiepunten kunnen leiden tot vrijstellingen op het Nederlandse studieprogramma. Tio heeft haar partneruniversiteiten geselecteerd op basis van een aantal criteria. Zo ligt het onderwijs op de partnerinstelling in de lijn van hospitality en toerisme. Tio heeft haar partnerscholen geselecteerd op basis van een aantal criteria. Zo ligt het onderwijs op de partnerschool in de lijn van hospitality/toerisme. De aangeboden vakken zijn aantrekkelijk en de onderwijstaal moet één van Tio’s moderne vreemde talen zijn. De semesters lopen gelijk, het onderwijs is praktijkgericht en geaccrediteerd. Daarnaast is de stad of omgeving van belang, net als de begeleiding die de school de student kan bieden. Ook het aanbieden of regelen van huisvestiging en de faciliteiten op school spelen een rol.

Internationale uitwisseling

Internationale studiereizen

Samen met je klas vlieg je naar een internationale (of intercontinentale) bestemming. Hier onderzoek je de mogelijkheden om het toerisme verder te ontwikkelen. De internationale studiereizen zijn niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk.

Internationale studiereizen

Internationale stage

Met beide hbo opleidingen Hotel- en Eventmanagement en Internationaal Toeristisch Management zijn er mogelijkheden voor een internationale stage. Jorien Homans, studente Internationaal Toeristisch Management, werkte voor haar stage bij Stichting Uniek Curaçao. Ze coördineert en regelt de lokale tours en alles wat daarbij komt kijken.

Internationale stage

Incentive travel project

Stel een zo uitdagend en origineel mogelijke incentive reis samen voor een groep van tien personen. Het budget is duizend euro per persoon. De groep met de beste reis voert deze zelf uit. Anne Floor Lagerweij, studente Internationaal Toeristisch Management, wint samen met een groep medestudenten de Tio-finale Incentive Reizen. Wat dat betekent? Dat ze hun samengestelde reis zelf mogen maken! De groep stapt vol verwachting op het vliegtuig. Bestemming: Las Vegas!

Incentive travel project

Studeren in het buitenland

Tio student Marc Potters pakte eind januari zijn koffers en vertrok voor vijf maanden naar Amerika. Hij studeert een semester aan Fairleigh Dickenson University in Teaneck, onder de rook van New York. Benieuwd naar wat hij daar meemaakt?

Studeren in het buitenland